Jono Biliūno gimnazijoje įvyko renginys, skirtas Kovo 11- ajai – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.
Istorijos mokytojas Darius Mažeikis, pradėjęs renginį, minėjo, kad tuo metu, kai pradėjo byrėti Sovietų Sąjunga, Lietuvos žmonės kaip niekad buvo vieningi, nes turėjo bendrą tikslą – gyventi kitaip. Šiandien Lietuvos kūrėjai esame mes visi ir tik nuo mūsų priklausys , kokia ji, ta Lietuva, bus. Ne veltui istorikai pavadino tuos įvykius, vykusius 1989 - 1990 metais, „dainuojančia revoliucija“.
Jau tradicija tapo - gimnazijoje šios šventės proga dainuoja kiekviena klasė. Šiemet su mokiniais dainavo ir jų pasirinkti mokytojai... Labai džiugu, kad gimnazijoje yra ne tik dainuojančių mokinių, bet ir grojančių. Dainoms pritarė ir instrumentais grojantys Martynas, Ugnė, Elžbieta.
Kokia gi Lietuva būtų be mūsų kalbos, be mūsų kultūros, be tradicijų, be muzikos, be dainų. Išgirdome ir Rusnės skaitomą pasaką, kuri sėkmingai nuskambėjo Lietuvos meninio skaitymo konkurso etape Anykščiuose.
Renginį „Dainuoju Lietuvą, kaip džiaugsmą“ baigė gimnazijos choras daina „Galingi“. Renginio režisierius Julius Jakubėnas, dainininkus paruošė muzikos mokytoja Neringa Cimbalistienė.
Gražios, skambios, nuotaikingos akimirkos suburia mūsų gimnazijos bendruomenę.