Esame skirtingi. Labai skirtingi - pomėgiais, patirtimi, sugebėjimais. Šiek tiek neramu, nes svečiuose -prancūzė! Visi žinome, kad prancūziški rageliai, pyragėliai, pyragai tirpsta burnoje. Šiandien ant stalo mokyklos virtuvėje šventinę staltiesę tiesia Deividas ir Edvinas, nes svečiuose prancūzų kalbos mokytoja Laima Juzėnienė. Mokytoja dalinasi prancūziško obuolių pyrago receptu ir kepimo paslaptimi.
Prancūziškas obuolių pyragas 115 g sviesto 110 g miltų 150 g cukraus 3 kiaušiniai 4 obuoliai 1 šaukštelis kepimo miltelių, vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos 3 šaukštai romo Darbo eiga:1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos. 2. Ištirpinti sviestą, supilti į kiaušinių plakinį. 3. Supilti romą. 4. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įsijoti į tešlą. 5. Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. 6. Skardą ištepti sviestu, sudėti obuolius, užpilti paruoštą tešlą. 7. Kepti 180 temperatūroje 45 min.