I a ir I d klasių mokiniai, besimokantys prancūzų kalbą, trečiadienį skubėjo į technologijų kabinetą. Prancūzų kalbos ir technologijų mokytojos pakvietė mokinius integruotoje pamokoje susipažinti su tradiciniu šv. Kalėdų desertu, paplitusiu Prancūzijoje.
Pirmokai atsinešė reikiamus produktus, nurodytus recepte, ir pasimokė žodžius bei posakius prancūzų kalba.
Prancūzų kalbos mokytoja trumpai papasakojo apie daugelyje šalių, ypač Prancūzijos šiaurėje, mėgstamo deserto – vaflių (la gouffre) - istoriją, apie vaflių rūšių, formų įvairovę.
Buvo pasirinkta gaminti << Sauce au chocolat>> („ šokoladinis padažas“). Technologijų mokytojos paprašyti, mokiniai garsiai perskaitė receptą ir išvertė į lietuvių kalbą.
Mokytoja G. Tumienė, su pirmokais aptarusi gaminimo eigą, pasiūlė pasidalinti į grupes ir pakvietė į virtuvėlę.
Gaminimo procesas visiems buvo įdomiausia dalis: skambėjo prancūzų ir lietuvių kalba, sklido gardus kvapas, o mokiniai norėjo sužinoti dar daugiau prancūziškų žodžių ir juos įsiminti. Technologijų mokytoja vis prižiūrėjo, ar „ prancūziukai“ gamina šį gardėsį laikydamiesi receptūros reikalavimų.
Vaikinų grupelė paserviravo stalus... Kai atkeliavo plonučiukai traškūs vafliai bei karštas, stropiai gamintas šokoladinis, kvepiantis Kalėdomis, magiškas padažas, visi džiaugėsi skanaudami.
Džiugu, kad savo užduotis, tiek prancūziškas, tiek lietuviškas, mokiniai stropiai įvykdė.
Kartais ir pamoka būna saldi bei gardi! Ir mokiniai, ir mokytojos - visi liko patenkinti, tad, tikėtina, pageidaus dar ne kartą susitikti tokioje pamokoje.
Prancūzų kalbos mokytoja Laima Juzėnienė